Közlekedés

2020.01.29. 17:42

Már idén piacra kerül a Hyzon tüzelőanyagcellás kamionja és autóbusza

A Hyzon Motors szingapúri tüzelőanyagcella-technológiát és kínai járműveket egyesít, a prototípusai már futnak.

Amíg a Tesla vagy a Nikola Motors teljesen saját fejlesztésű tüzelőanyagcellás áramforrású elektromos kamionokat fejleszt, a Hyzon Motors nevű cég más irányból közelíti meg a kérdést írja az Autó-Motor.

Egy, a tüzelőanyagcellák terén 17 éves múlttal rendelkező szingapúri cég technológiáját veszik alapul, kínai járművekbe építve már több mint száz működő prototípussal több millió kilométeres tapasztalattal rendelkeznek az üzemeltetés kapcsán.

Ezt a tüzelőanyagcellás-elektromos hajtást építik majd a saját fülkével rendelkező kamionjukba.

2020 novemberére ígérik annak forgalmazását 6×4-es hajtásképletű teherautóként, nyergesvontatóként 40-80 tonna közötti össztömeggel, 150-370 kW teljesítményű tüzelőanyagcellával.

Az autóbuszoknál 12 méteres normál és 18 méteres csuklós példányokat kínálnak, de lényegében bármilyen meglévő konstrukcióba be tudják építeni a hajtásukat.

A Hyzon a futómű mozgását elektromos energiává alakító rendszerrel is készül, a Kinetic Energy Suspension System fantázianevű rendszer extraként lesz választható a saját konstrukciókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!