Bulvár-celeb

2024.01.20. 17:05

Hány kávét iszik meg egy nap alatt? Eláruljuk: nem annyit kellene

Nem mindegy, hogy mikor és mennyit iszunk a fekete nedűből.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A legtöbb ember ébredés után azonnal kávét főz magának. Azonban ez egyáltalán nem egészséges szokás, és az sem mindegy, hogy egy nap hány csészével döntünk le belőle.  Egy brit orvos, Michael Mosley elárulta, mekkora az a mennyiség, amit egy felnőtt ember megihat egy nap alatt.

A kávénak sok jó tulajdonsága van, például gyulladáscsökkentő hatása is lehet, ha mértékkel fogyasztjuk, azonban ha túlzásba esünk, akkor megnőhet az esélye annak, hogy szív- és érrendszeri problémáink lesznek.

Illusztráció: Shutterstock

Az orvos ezért azt javasolja: napi 3 csésze kávénál ne igyunk többet.

Azt is hozzátette, hogy nem csak a szív- és érrendszeri megbetegedésektől kell tartanunk, ha sok koffeint fogyasztunk, a közérzetünk is megváltozhat - írja a Mirror nyomán cikkében az Origo. 

Az sem mindegy, hogy mikor kávézunk. Dr. Mosley elárulta, a legtöbb ember egyből ébredés után kávézik. Azonban ez sem egészséges. Ugyanis, főleg ha rosszul aludtunk, akkor a korai kávéfogyasztás erősen megemelheti a vércukorszintet, és stresszhormonok szabadulnak fel a szervezetben, amitől egész nap idegesek, feszültek leszünk.

Az orvos kitért arra is, hogy edzés előtt ajánlott kávét inni, méghozzá a kezdés előtt egy órával, ugyanis segít az izomépítésben, és segít a zsírlebontásban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!