abszolút rekorder

2018.02.13. 15:03

Lenny Kravitz, a született celeb

A júniusban Magyarországon koncertező Lenny Kravitz már ötévesen eldöntötte, hogy zenész lesz. A Beverly Hills környékén felnőtt énekes középiskolai osztálytársai között található Slash és Nicolas Cage is.

Ahogy decemberben megírtuk, az 53 éves, négyszeres Grammy-díjas amerikai funk-rock zenész, énekes 2018. június 3-án a Papp László Budapest Sportarénában lép színpadra. Bár a koncert időpontja még messze van, érdemes már most elkezdeni a ráhangolódást. A livenation jóvoltából most néhány érdekességet olvashat az énekesről:

 • Lenny Kravitz mai kifejezéssel élve celebcsaládba született: édesanyja Roxie Roker színésznő, aki a 70-es években népszerű amerikai tévésorozatok sztárja volt, édesapja, Sy Kravitz producer. De az újabb generációt sem kell félteni, az egyik unokatestvére a Today Show műsorvezetője, Lenny Kravitz lánya, Zoe pedig egyre elismertebb és népszerűbb színésznő.
 • Lenny Kravitz szintén többször kipróbálta magát színészként a zenélés mellett, sőt, egyetlen alkalommal még édesanyjával is szerepelt együtt az Arsenio Hall Showban.
 • Lenny már 5 évesen zenész szeretett volna lenni. Szülei támogatták érdeklődését és számos koncertre, színházi előadásra vitték el magukkal, illetve dobot és gitárt is vettek neki.
 • Lenny Kravitz saját bevallása szerint erősen befolyásolta fiatal személyiségét, hogy édesapja baráti körében olyan művészek voltak, mint Duke Ellington, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald vagy Miles Davis, akikkel ő is sokat találkozott. Többségükkel gyerekfejjel még zenélt is együtt születésnapok vagy házibulik apropóján.
 • 1989-es debütáló albumának sikere annyira váratlanul érte, hogy rohamtempóban kellett állandó zenészeket találnia a hirtelen megnövekedett élő fellépéseihez és az első turnéjához – ugyanis a lemezre még minden hangszeren saját maga játszotta fel a témákat.
 • Karrierje első felében az a Richard Feldstein volt az üzleti managere, aki a Guns’n’Roses pénzügyeit is kezelte, és nem mellesleg Jonah Hill színész büszke apukája.
 • Hogy mennyire kicsi a világ, ha valaki Beverly Hills környékén nő fel: Lenny középiskolai osztálytársai között található Slash és Nicolas Cage is.
 • Pár éve egy interjúban bevallotta, hogy amikor Párizsba költözött, a háza pincéjében egy ideig zugkocsmát üzemeltetett. Állítása szerint a legérdekesebb emberekkel ott találkozott abban az időszakban.
 • 1991-es Stand By My Woman videóklipjéhez Angelina Jolie is jelentkezett főszereplőnek, de a klip rendezője nem találta elég jónak a szerepre.
 • A mai napig Lenny Kravitz az egyetlen, aki négyszer tudta megnyerni a Legjobb Férfi Rock Előadó Grammy-díját. Ráadásul mindezt négy egymás utáni évben tette, ami abszolút rekord.
 • Borítókép: Pennsylvaniai koncert 2016 júliusában

  Forrás: AFP/Saul Loeb

  Ezek is érdekelhetik