Kultúra

2016.12.09. 20:50

Értékelték a jazzfesztivált

Nagyobb költségvetési keretet és több látogatót remél jövőre Ittzés Tamás, az I. Jazzfőváros fesztivál fesztiváligazgatója – hangzott el a fesztiválértékelő találkozón csütörtökön.

Koós Kata

Előadást tartott Ittzés Tamás fesztiváligazgató az idén augusztus 4-7 között Kecskeméten megrendezett I. Jazzfőváros Fesztivál költségvetéséről, tapasztalatairól a rendezvény fő támogatói részére csütörtökön. A fesztiválértékelő találkozón jelen volt a rendezvény fő támogatója, Kecskemét Megyei Jogú Város képviseletében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is.

Ittzés kifejtette: a számítások alapján körülbelül 5000 fő látogatta az I. Jazzfőváros fesztivált: 25 százalékát a fő célközönség, azaz 35 év alatti fiatalok alkották. A fesztivállal járó kiadások összege közel 37,5 millió forint volt, a bevétel pedig mintegy 37,7 millió forint. – 4-5 évet adok, hogy kiderüljön: ez a réteg-, de a lakosság nagy része által kedvelhető zenére építő fesztivál életképes-e. Van hova fejlődni, a helyszín abszolút elbírja a nagyobb tömeget. Egyik elsődleges célunk, hogy 50 százalék környékén legyen a 35 év alattiak aránya – fogalmazott. Elmondta: a jövő évi tervezett költségvetési szükséglet 50 millió forint. – A 160 fellépő összesen 14 országból érkezett, és elsősorban a barátság miatt jöttek el, anyagiak tekintetében ugyanis annyira a nemzetközi sztenderdek alá mentünk, hogy még éppen nem volt arcpirító, amit minden évben természetesen nem tudunk eljátszani – közölte Ittzés.  

– Szerintem első nekifutásra jól sikerült. Le kell szűrni, min lehet még javítani: hogyan tudjuk még inkább kiterjeszteni a lelkesedést, illetve hogyan tudunk még több városi lakost megszólítani, hiszen elsősorban értük dolgozunk, másodsorban pedig Kecskemét hírnevéért – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!