Kultúra

2015.07.13. 19:07

Áldást kaptak a járgányok

A hét végén száz motoros látogatott el a pálosokhoz. A Magyar Pálos Rend és a pálosszentkúti plébánia hagyományos motoros zarándoklatára gördültek be az áldást kérő mocisok.

PN

Az ország minden részéről érkeztek motorosok, hogy részesei legyenek a szentkúti áhítatnak. A zarándokok, attól függően, hogy milyen messziről érkeztek a pálosokhoz motorjuk nyergében, reggel nyolc-kilenc tájban kezdtek befutni Petőfiszállásra. A szentkútra motorozó hívek között sokan vannak olyanok, akik visszajáró zarándoknak számítanak, igazi közösség kovácsolódott belőlük Szentkúton.

Tíz órakor szabadtéri szentmisén vettek részt a lourdes-i barlang előtt. Ezt követően a több mint száz motoros elindult Kiskunfélegyházára az Újtemplom elé, ahol a hagyományoknak megfelelően Mihály és Botond atya megáldotta a járműveket. Akadt olyan motoros, aki nem csak a motorja megáldását kérte, hanem külön a rajta lévő különböző felszerelésekét is. A szertartása után a megáldott konvoj, szépen visszahajtott Szentkútra. Az áldás mellett a rendőri felvezetés is megkönnyítette számukra a balesetmentes utazást. A motoros hívek az ebéd elfogyasztása után a délutánt ügyességi versennyel, imádsággal a Napraforgó Meseszínház felnőtteknek is szóló előadásának megtekintésével töltötték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!