Kultúra

2015.01.19. 11:41

Mesebirodalommá változott a tornaszoba

Az élő beszéd szépsége az anya szavain keresztül épül. A mai rohanó világban a televízió, mobiltelefon, számítógép mellett nehéz felvenni a versenyt a könyvből olvasásnak, fejből mesélésnek, és a beszélgetésnek. A nyárlőrinci óvoda ezt próbálja megvalósítani, és tudatosítani a felnőtteken keresztül a gyerekeknek.

Szentirmay Tamás

A programon a környékbeli települések óvodáiból is érkeztek gyerekek. A kis mesemondókat természetesen elkísérték a szülők, és az óvó nénik is. Az intézmény tornaszobája átváltozott mesebirodalommá, hangulatos teremmé. Megtelt kíváncsi hallgatókkal, bátor mesélőkkel. Sok közös, tanulással töltött időt igényelt a mese elsajátítása, de ezzel csak gazdagodott szülő és gyermek egyaránt. Akadt olyan kisgyerek, aki egészen hosszú mesét tanult meg és mondta el kitűnően. A taps kijárt mindenkinek. A házigazda intézmény oklevéllel, csokival díjazta az ügyes óvodás mesemondókat. A gratuláció nem csak nekik járt, de felkészítő szülőknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!