Kultúra

2014.07.17. 19:17

Ifjúsági találkozó a tónál

Háromezer látogató fordul meg ezekben a napokban a Vadkerti-tó partján megrendezett Szélrózsa 10. Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón.

Barta Zsolt

Kétszáz program várja mindazokat a látogatókat, akik részt vesznek az evangélikus ifjúsági találkozón. A rendezvény szerdán este kezdődött és vasárnap délelőtt Gáncs Péter püspök igehirdetésével fejeződik be. A szerda esti megnyitón, amelyen mintegy ezer ember vett részt, stílusosan a soltvadkertiek mutatták be történelmüket a nagyszínpadon. A németek betelepülését csónakkal érkező fiatalok mutatták be, az evangélikus óvodások németül és magyarul köszöntötték a fesztivál résztvevőit. Begördült egy csettegő is, amit népviseletbe öltözött lányok kísértek, a vadkertiek ismertették az evangélikus életet és a helyi gasztronómiát.
A város jövőképét pedig a helyi óvodások és iskolások mutatták be, Homoki Pál vadkerti lelkész pedig istentiszteletet tartott.

Tegnap az egyik sátorban Gáncs Péter elnök-püspök Filléres emlékeim címmel beszélgetett a közönség előtt Románné Bolba Márta lelkésszel. Különböző személyes tárgyakhoz fűződő történeteken keresztül idézte fel életét. Egy latin-amerikai ajándék festett keresztről elmondta, hogy míg a magyar feszületek a halált sugározzák, addig az óceánon túli keresztek az életet.

– Van mit tanulnunk a dél-amerikaiaktól – mondta a püspök. A program során meghívott reformátusok lelkészek és katolikusok papok is tartanak előadásokat. Esténként és napközben koncertek, kézműves rendezvények, különböző kulturális események között válogathatnak a fesztivál résztvevői.

Címkék#soltvadkert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!