Kultúra

2014.03.06. 14:47

A pedagógusok kórusa érdemelte ki a kultúrdíjat

Csólyospáloson tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Tavaszköszöntő Zenei Fesztivált. A közösségi házban helyi és vidéki előadók zenés, táncos produkcióit láthatta a népes közönség.

Tapodi Kálmán

A hagyományoknak megfelelően, az est során adták az önkormányzat által alapított Csólyospálos Kultúrájáért–díjat, amit idén már nyolcadik alkalommal ítéltek oda. A képviselő-testület döntése alapján, 2014-ben a helyi általános iskola pedagógus énekkara érdemelte ki az elismerést. A díszoklevelet Á. Fúrús János polgármester adta át a dalárda vezetőjének, Kullainé Kiss Nórának.

A polgármester a kórus méltatásakor többi között kiemelte, hogy  a tizenegy éve alakult kórus kiemelkedő szerepet tölt be a település kulturális életében. – Munkásságukat az igényesség jellemzi, ezért méltán állíthatóak példaként a diákok elé – hangsúlyozta a községvezető. Az együttes rendszeresen fellép a falu közösségi rendezvényein és azt is bizonyították, hogy több műfajban is otthonosan mozognak. Nem volt ez másképpen a mostani tavaszköszöntő fesztiválon sem, ahol nem csak énekeltek, hanem a műsoruk zárásaként táncoltak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!