Kultúra

2013.12.16. 09:44

Köszönet az értékteremtőknek

A város kulturális életében és közművelődésében dolgozó szakembereket köszöntötték Kecskeméten.

Popovics Zsuzsanna

A város vezetése a megyei könyvtár dísztermében tartott ünnepi fogadást és köszönte meg a jelenlévők sok éves elhivatottságát, érték- és hagyományteremtő munkáját.
Kecskemét országosan is kiemelkedő gazdasági növekedése mellett a város kultúrájának gazdagodása, a meglévő értékek továbbfejlesztése is közös sikertörténet – fogalmazott ünnepi beszédében dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere. Hozzátette: a város rengeteg elismerést és tiszteletet kap a kultúra területén dolgozók munkája által.

– A kulturális életben is versenyhelyzet van, minden település igyekszik megtalálni a maga unikális értékeit, általuk kiemelkedni, és kivívni a nagyközönség elismerését és figyelmét. Kecskemét ezen a téren is komoly teljesítményt tudhat magáénak, hiszen minden kulturális intézménye maradandót alkotott a maga területén. Ezúton köszönöm  mind a művészi, mind pedig az emberi teljesítményüket – fogalmazott a városvezető.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Szervátiusz-díjas Loránd Klárát születésnapja alkamából is külön köszöntötte Zombor Gábor polgármester és Mák Kornél alpolgármester
[/caption]

Az ünnep alkalmat teremtett „egyéni” köszöntésekre is. Zombor Gábor és Mák Kornél alpolgármester kerek születésnapja apropóján gratulált Loránd Klára muzeológusnak, a Bozsó Gyűjtemény igazgató kurátorának, aki a közelmúltban vehette át a Szervátiusz-díjat. A város elismerését és díszoklevelét ugyancsak átnyújtották Székelyné Kőrösi Ilona művészettörténésznek, a Katona József Múzeum muzeológusának, valamint Cseke Péternek, a kecskeméti Katona József Színház direktorának, aki a közelmúltban ünnepelte 60. születésnapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!