Kultúra

2012.04.11. 19:21

Gondolkodás nélkül a lángoló házba ment az asszonyért

Bátorságért Érdemjelet kapott Mogyoró Tibor kiskunfélegyházi tűzoltó főtörzsőrmester a közelmúltban Pintér Sándor belügyminisztertől.

Vajda Piroska

A kiskunfélegyházi tűzoltók közül Mogyoró Tibor részesült elsőként ebben az elismerésben.
A főtörzsőrmester lapunknak elmondta: meglepődve fogadta a hírt, miszerint Bátorságért Érdemjelet kap. Hangsúlyozta: munkája során soha nem gondolt még arra, hogy ezért jutalmazás is járhat.

Megtudtuk, a kitüntetést egy tavaly őszi életmentésért kapta. A történet filmbe illő. – Éjjel egy órakor kaptuk a riasztást. A laktanyához közeli Móra Ferenc utcában egy családi ház tetőszerkezete égett. Nem tudtuk pontosan, mi vár bennünket a helyszínen. A szolgálatparancsnok vonulás közben meghatározta a feladatokat – emlékezett vissza a történtekre a főtörzsőrmester.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Mogyoró Tibor tűzoltó főtörzsőrmester Pintér Sándor belügyminisztertől vette át az elismerést
[/caption]

– A háznál egy idős férfit találtunk, aki sokkos állapotban volt, csak annyit tudott elmondani, hogy a felesége még az épületben van. Nem gondolkodtam, azonnal a házba indultam. Kiabáltam, vártam, hogy az idős asszony válaszoljon. Végül az egyik szobában találtam rá. Nem tudott kijönni, mert az ajtó előtt leszakadt a mennyezet. Kitéptem az ajtót, felkaptam a nénit, és kiszaladtam vele. Mindez pillanatok alatt történt. Hajszál híja volt, hogy sikerült épségben kimenekülnünk. Az épület födémszerkezete ugyanis épp akkor szakadt le, amikor kiléptünk – részletezte az életmentő akciót Mogyoró Tibor.

Mogyoró Tibor a sógorától kapott kedvet a tűzoltáshoz

A harmincnégy éves főtörzsőrmester nem készült lánglovagnak. Sógorától kapott kedvet a tűzoltáshoz. Időközben viszont rájött, ezt a munkát neki találták ki. Mint mondta: általában nincs benne félelem- és veszélyérzet. A rendszeres gyakorlásnak és a több mint egy évtizedes tapasztalatnak köszönhetően ma már ösztönösen cselekszik.

Vajda Piroska Mogyoró Tibor a sógorától kapott kedvet a tűzoltáshoz A harmincnégy éves főtörzsőrmester nem készült lánglovagnak. Sógorától kapott kedvet a tűzoltáshoz. Időközben viszont rájött, ezt a munkát neki találták ki. Mint mondta: általában nincs benne félelem- és veszélyérzet. A rendszeres gyakorlásnak és a több mint egy évtizedes tapasztalatnak köszönhetően ma már ösztönösen cselekszik. Mogyoró Tibor tűzoltó főtörzsőrmester Pintér Sándor belügyminisztertől vette át az elismerést -->

Ezek is érdekelhetik