Kultúra

2012.02.05. 08:43

Kékszalagot kaptak a dolgozó gimnazisták

Az elmúlt három és fél év alatt ötvenhét dolgozó diák fordult meg a Németh László Gimnázium 12/F osztályában, hogy megszerezze az érettségit. Huszonnégyen maradtak azok, akiknek szombaton este a Lakitelek Népfőiskolán, tanulmányuk helyszínén, feltűzték a kékszalagot.

Sz. T.

Szülők, barátok, hozzátartozók is ott voltak a szalagavatón, amit a Kölcsey-házban tartottak. Olajos István osztályfőnök köszöntötte a jelenlévőket, majd minden dolgozó végzős diák mellére feltűzték a szalagot. Ezt követően a diákok a Ludas Matyi átdolgozott változatát adták elő, melyben Olajos István játszotta Döbrögit. Így lehetőség volt arra, ha csak jelképesen is, de diák verjen tanárt. Az előadást nagy tetszést aratott a jelenlévők körében.

A szalagavatók elmaradhatatlan programja a tánc. A keringő koreográfiáját egyik évfolyamtársuk tanította be. A tanulók a tánchoz illő ruhában, mutatták be, mit is tanultak ezen a téren. A tánc után mindenki felkért valakit a közönség soraiból, majd vacsorára invitálták a jelenlévőket. A programot bállal zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!