Kultúra

2011.12.26. 10:07

Népszerű volt a Csontváry-tárlat Szegeden és Szentesen

Több mint 23 ezren tekintették meg a Csongrád megyei Csontváry-kiállítást, így a rendkívüli tárlat 2011 legfontosabb dél-alföldi kulturális programjává nőtte ki magát. Az alkotások tíz héten keresztül vendégeskedtek a szegedi Móra Ferenc Múzeumban és Szentesen, a tárlat december 22-én zárta be kapuit - közölte a múzeum sajtószóvivője.

baon.hu

Medgyesi Konstantin elmondta: a tíz hét alatt 23 ezer 363-an látták a több mint négy és fél milliárd összértékű kollekciót a Móra múzeumban és Szentesen.


A Csontváry teljes munkásságát bemutató kiállítás a kiemelkedő sikernek köszönhetően bekerült a Móra Ferenc Múzeum leglátogatottabb tárlatai közé, valamint 2011 legfontosabb dél-alföldi kulturális programjává vált.


A tárlat eredetileg december közepéig tartott volna nyitva, de a szervezők a nagy érdeklődés miatt 10 nappal meghosszabbították. Szegeden és Szentesen október közepén nyílt kettős tárlat Csontváry képeiből. A hosszabbítás tíz napja alatt az eredetileg Szentesen kiállított 14 korai Csontváry-mű is Szegeden volt látható.


A pécsi Csontváry Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából olyan híres festmények is Szegedre érkeztek, mint a Magányos cédrus vagy a Római híd Mosztárban és látható volt a művész valószínűleg utolsó befejezett képe, a Sétalovaglás a tengerparton is.

Forrás: Mixonline

Ezek is érdekelhetik