Kultúra

2008.01.22. 10:19

A Kultúra napja - A Borsszem Jankó szerkesztőjére is emlékeznek

1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Kölcsey Ferenc. Ezért ünnepeljük 1989-től a magyar kultúra napját január 22-én.

Baon.hu

A kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár könyvbemutatókkal ünnepel: 17 órától Orosz László irodalomtörténésszel, a Kérdőjelek – Egy Katona-kutató töprengése című kötet szerzőjével beszélget Füzi László és Kerényi Ferenc irodalomtörténész. Majd Pintér Lajos Ezüst című verseskötetéről kérdezi a szerzőt Dobozi Eszter költő.

A magyar kultúra napja Bács-Kiskun megyei megnyitóját a jánoshalmi kulturális központban tartják 15 órától. Ünnepi köszöntőt mond Bányai Gábor, a megyegyűlés elnöke. Előtte, 12 órától a jánoshalmi születésű dr. Ágai Adolfra és az általa 42 évig szerkesztett Borsszem Jankó megjelenésének 140. évfordulójára emlékeznek táblaavatással a művelődési ház Béke téri homlokzatánál. Az emlékkiállítást pedig Czeller Zoltán polgármester nyitja meg a házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!