Kultúra

2007.11.24. 09:52

Zenésznövendékek sikerei

Az M. Bodon Pál Zeneiskola zongorista valamint hegedűtanoncai az utóbbi hetekben több versenyről is magas rangú díjakkal és a zsűri külön dicséretével tértek haza.

M. A.

Kiemelt nívó díjjal valamint nívó díjjal jutalmazták az M. Bodon Pál zeneiskola növendékeit az ötödik Bács-Kiskun Megyei Zongoristák Találkozóján, Kalocsán.

A versenyt november tizedikén rendezték, ahol a kecskeméti zeneiskolát tíz tanuló képviselte. Közülük hatan az első helyezésnek számító Kiemelt Nívó Díjjal és dícsérettel, míg négyen a második helyet jelentő  Nívó Díjjal térhettek haza.
A diákokat hét tanár készítette fel a versenyre. Az elért helyezések az ő munkájukat is dícséri.

Egy héttel később, november tizenhatodikán a szlovákiai Galántára, egy hegedűversenyre utaztak az iskola zenetanoncai. A Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny több mint harminc induló között három diák képviselte az M. Bodon Pál zeneiskolát. Az eredményhirdetésnél mindhárom lány a legmagasabb elismerést kapta, azaz az abszolút első helyezést arany fokozatú minősítéssel, és a zsűri dícséretével. Felkészítő tanáraik: Fellegi Jenőné valamint Sajtiné Szemerédy Anna voltak. Nekik is gratulálunk!    

Zongoristák találkozója, Kalocsa:

Kiemelt Nívó díjazottak: Kaptás Anna, Korb Vanessza, Szilágyi Róza, Tercsi Alexandra,Kudlaczkij Alexandra, és Szebellédi Márton.

Nívó díjasok: Kiss Beatrix, Kasza-Tóth Andrea, Tőzsér Csaba, Valkai Dávid.

Nemzetközi Hegedűverseny, Galánta:

Abszolút első hely, arany fokozatú minősítéssel: Korb Vanessza, Kökény Eszter, és Kovács Adél


 

Nívó díjasok: Kiss Beatrix, Kasza-Tóth Andrea, Tőzsér Csaba, Valkai Dávid. Nemzetközi Hegedűverseny, Galánta: Abszolút első hely, arany fokozatú minősítéssel: Korb Vanessza, Kökény Eszter, és Kovács Adél -->

Ezek is érdekelhetik