Orgovány

2018.03.15. 09:42

Utakat, zebrákat, buszfordulót építenek

Tovább folytatódik a belterületi utak felújítása Orgoványon. Márciusban hat utca aszfaltozását kezdik meg a szakemberek. A beruházás több mint 60 millió forintba kerül.

Gulyás Sándor

Tavaly mintegy 200 millió forintot költöttek az általános iskola, a művelődési ház, a polgármesteri hivatal, a református temetőben lévő ravatalozó és az egészségház energetikai korszerűsítésére. Közel 90 millió forint jutott a belterületi utak felújítására, valamint másfél millió forintból vásároltak új eszközöket a temetői szolgáltatások színvonalának emelésére.

– A fejlesztéseket a Területfejlesztési Operatív Program, a Belügyminisztérium, a kormány adósságkonszolidációs programjának pályázatain elnyert pénzből finanszírozta a község – tájékoztatta lapunkat Gál Szilvia polgármester.

További sikeres pályázatoknak köszönhetően a munka idén is folytatódik. Tavasszal kezdődik el a Landler Jenő, a Móra Ferenc, az Akácfa utca, a Csillag utca, a Majsai út, illetve az Ady Endre utca hiányzó szakaszának aszfaltozása. A beruházás több mint 60 millió forintba kerül. A kormányzattól decemberben kapott 26 millió forintos rendkívüli támogatásnak köszönhetően be tudják fejezni az egészségház felújítását, közlekedésfejlesztésre pedig több mint 120 millió forintot költhet az önkormányzat.

– Buszfordulót építünk, fekvőrendőröket, zebrákat alakítunk ki a település több pontján. Jelentős összeget tudunk fordítani a településköz­ponti csapadékcsatorna-hálózat korszerűsítésére, felújítására, melyhez a Területfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert forrás biztosít fedezetet. Nagy vágyunk egy korszerű fogorvosi rendelő kialakítása és eszközparkjának fejlesztése, amelynek megvalósítására a belügyminisztériumi és az adósságkonszolidációs programban elnyert pénzek nyújtanak fedezetet – tette hozzá Gál Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!