sikeres pályázat

2019.10.03. 11:30

Sporteszközöket adtak át a csávolyi kéziseknek

A Magyar Kézilabda Szövetség eszközfejlesztési pályázatán sikerrel szerepelt a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség, amely a mintegy félmillió forint értékű sporteszközt a Bajai Szentistváni Általános Iskola Csávolyi Tagintézménye részére ajánlotta fel.

Tapodi Kálmán

A gyerekek is nagyon örültek az új eszközöknek

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A pályázatnak köszönhetően beszerzett szivacskapuk, zsámolyok, szivacskézilabdák, ugrálókötelek, védőfelszerelések ünnepélyes átadását szerdán tartották az intézmény sportcsarnokában.

– Mindegy, hogy milyen sportág, a lényeg az, hogy rendszeresen végezzék a gyerekek – hangsúlyozta köszöntőjében Takácsné Fischer Renáta. A tagintézmény-vezető – akinek életében fontos szerepet játszott a kézilabda –, figyelmeztetett az elkényelmesedés veszélyére is. Mint elmondta: a kézilabda népszerű az iskolájukban, hiszen közel hatvan gyermek azt választotta. A kisebbek szivacskézilabda segítségével ismerkednek a sportág alapjaival, míg a nagyobbak már korosztályos bajnokságokban is szerepelhetnek.

Zsigó Róbert, Baja és térsége egyéni országgyűlési képviselője beszéde során kiemelte: a kormány a látvány csapatsportágak TAO-támogatásával befektetést végzett a jövőbe, ami egy megtérülő lehetőség lehet.

A megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Járdi Ádám emlékeztetett arra, hogy Csávoly a kezdetektől meghatározója volt a megye kézilabdázásának, és szinte minden bajnoki idényben indítottak csapatot.

A gyerekek is nagyon örültek az új eszközöknek
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!