Palacsintaparti

2022.08.03. 19:56

Szabadtéri programokkal várja a fülöpjakabiakat a faluház

A hatalmas fákkal benőtt árnyékos udvarra költözött a napokban a fülöpjakabi faluház. Ez a zárt, biztonságos udvar ugyanis kiválóan alkalmas arra, hogy a közösségi rendezvényeket ilyenkor, nyáron a szabadban tartsák meg.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

– Nagyon régi vágyam volt, hogy nyáron kiköltöztessük a faluházat a kertbe és most sikerült. Az önkormányzat karbantartói raklapbútorokat készítettek, és az önkormányzat támogatásával vásároltunk függőágyakat is, amiket a fákra felerősítettünk a gyerekek legnagyobb örömére. Hoztunk ki asztalokat és padokat, játékokat, mesekönyveket, lehet színezni, beszélgetni. Most épp palacsintapartit rendeztünk. Igyekszünk ugyanis hetente kétszer szervezett programmal kedveskedni a helybelieknek – sorolta a lehetőségeket Kovács Márta, a faluház vezetője. 

Hozzátette, a palacsintát a helyi középiskolások sütötték. Nagyon jó közösség kovácsolódott össze.

– A lányok a konyhában szorgoskodtak, a fiúk pedig kerékpárra pattantak és a helyi tehenészetből hozták a palacsintatésztához szükséges tejet. Ezzel is a helyi termékek fogyasztására szeretnénk ösztönözni a fiatalokat. Az alapanyagok beszerzésében az önkormányzat is támogat bennünket, a palacsintához való tölteléket pedig a nagymamák hozták. Mindenki hozzátett valamit a palacsintaparti sikeréhez – hangsúlyozta a faluház vezetője.

A következő ilyen szervezett program a kézműves-foglalkozás lesz. Ennek keretében az elkészült raklapbútorokra párnákat varrnak majd az ügyes kezű anyukák, nagymamák és nagylányok. A faluháznak ugyanis saját varrógépjei is vannak. Sőt, egy jól feleszerelt konyhája is, amelyben minden adott a közös főzésekhez. A közösen készített ételek közös elfogyasztása pedig tovább erősíti a helyi közösséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!