Közélet

2016.12.24. 20:32

Vajdasági gyerek kapják az adományt

Kilencedik alkalommal szerveztek helyi civilek adventi versünnepet a Varga Domokos ÁMK-ban. A szórakoztatás mellett karitatív célja is volt az eseménynek: a bevételből rászoruló családok tehetséges gyerekeinek vásároltak karácsonyi ajándékot.

Popovics Zsuzsanna

A közönség vendégváró asztaloknál, gyertyafényben hallgatta a szebbnél szebb verseket, néhányat megzenésítve. Az előadók felnőtt versmondók és a Kunszentmiklósi Versmondó Stúdió tagjai voltak, közreműködött: Banyák Gyula zongoraművész, Perszki Károly zenetanár, valamint az est szervezői: Bődi Szabolcs, Balogh Mihály, Tóth Péter.

A városi versünnephez kapcsolódva tavaly kárpátaljai gyerek javára szerveztek gyűjtést, akikhez több tonnányi adományt jutattak el a kunszentmiklósiak. Idén délvidéki magyar gyerekek és családjaik megsegítését tűzték célul az akció szervezői. A kezdeményezéshez sok helyi intézmény, cég és magánember csatlakozott. A felajánlott adományokat – jó állapotban lévő gyermekruhát, játékot, könyvet, valamint tartós élelmiszert – a városi könyvárban gyűjtötték. Tasson is meghirdették a jótékonysági akciót, ahol a községi könyvtárban gyűltek a csomagok.

– Kedd hajnalban indult útnak a szállítmány, ezúttal két tonna adományt juttatunk el vajdasági települések magyar iskoláiba, elsősorban rászoruló gyerekek részére – mondta el lapunknak Tóth Péter főszervező. Vele együtt Bődi Szabolcs korábbi kunszentmiklósi polgármester és Vassné Kelemen Ágnes önkormányzati képviselő adták át személyesen az ajándékokat Kishegyesen, valamint a város testvértelepülésén, Székelykevén.

Az adventi versünnep támogató jegyeinek bevételéből idén hetven kunszentmiklósi és vajdasági gyerek kaphat karácsonyi meglepetést. Személyenként 2-3 ezer forint jut, ebből igyekeznek gazdag ajándékcsomagot összeállítani a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!