Közélet

2016.12.23. 17:42

Csak kincstári ételt ehetnek

Süteménnyel kedveskedtek volna az ünnepek alatt a határon szolgálóknak bácsbokodi családok.

Kubatovics Tamás

Mintegy 15 família fogott össze, hogy a településen állomásozó és a karácsonyt kényszerűen a községben töltő hivatásos katonáknak családias ízekkel segítsenek az otthontól távol töltött napokban. A településen jelenleg 100-150 egyenruhás tartózkodik, nekik Ádám, Éva napján szerették volna átadni a finomságokat. Erre azonban nem kerülhet sor, mint arról értesültünk: a katonák kizárólag a kincstári készletet apaszthatják, ugyanis csak a szigorú honvédségi élelmiszer-biztonsági ellenőrzés után juthatnak hozzá adomány élelmiszerhez. Ennek lebonyolítása azonban meghaladja a kezdeményezők lehetőségeit, így hamvába holt az ötletet. Legalábbis a hivatalos formában. Információink szerint a családi sütemények már elkészültek, azokat a művelődési házba vitték, a szabadon járó-kelők pedig nyilván megkóstolhatják azokat.

Baján is nagy volt a nekibuzdulás, de itt sem sikerült a honvédségi hivatalok útvesztőin átvergődniük a katonagyomrokat elleni támadást házi sütemények bevetésével tervezgető asszonyoknak.

– Közel 20 asszony vett volna részt az akcióban, a Honvédelmi Minisztériumtól pozitív visszajelzést kaptunk, majd kiderült, hogy a katonai közegészségügyi szolgálata által támasztott követelményeknek nem tudunk megfelelni. Adni jó, ezért csalódottan vettük tudomásul a történeteket. Lehetne akciózni a katonák szállásainál, de nem akartunk ilyen kellemetlenséget okozni, ideológia- és politikamentesen szerettünk volna kedveskedni a határokon szolgálóknak – összegezte Cserni Laura, ötletgazda.

Érdeklődésünkre elmondta: két kisfiú édesanyjaként az adta az ötletet, hogy a Mikulásra kapott csokikból egyik fia önként félretett jónéhány darabot, mert azokat a katona bácsiknak szánta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!