Közélet

2016.11.10. 21:49

Ősszel krizantém, télen saláta

A faluban idén ötven embert foglalkoztatnak a közmunka program keretében. A szociális kertészet egy részében krizantémokat neveltek, nagy gonddal és odafigyeléssel.

Popovics Zsuzsanna

Tavasszal 1700 tőt palántáztak el, ami virágba is borult október végére. Az értékesítéssel sem volt gondjuk. Helyben csak egy rövid ideig árusították, nehogy lerontsák le a helyi virágárus üzletét. A környező településeken – Kiskőrösön, Szabadszálláson, Soltszentimrén, Tabdiban – viszont volt piaca a mutatós krizantémoknak. Egy mezőkeresztesi virágtermelőtől kapták a szakmai útmutatásokat, aki az egész tenyészidő alatt tanácsokkal látta el a fülöpszállásiakat.

Ami a pénzügyi mérleget illeti, a virágkertészet befektetései mind megtérültek, a bevételből pedig nem egy, hanem három évre való fóliát, műtrágyát és egyéb hozzávalókat vásároltak. Jövőre már csak a palánták kerülnek majd pénzbe – nyilatkozta lapunknak Gubacsi Gyula a település polgármestere.

A fóliák és szabadföldi parcellák télire sem maradnak üresen. A közmunkások nyolcezer tő salátát ültettek el, ami hamarosan termőre is fordul. Ha minden jól megy, nem csak a falut, de a környező településeket is ellátják friss vitaminforrással, egészen tavaszig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!