Közélet

2016.09.22. 12:45

Óriásplakáttal köszöntik fel barátnői a szülinapos tanítónőt

Nem mindennapi módon, óriásplakáton kívánnak boldog 40. születésnapot egy kecskeméti tanítónőnek barátnői. Soós Gabriella először nem is fogta fel, hogy a körforgalom melletti üzenet neki szól, majd leírhatatlan öröm töltötte el.

H. I.

"Hajrá Gabi! Mindjárt megvan a 40!" - olvasható a Budai úti Tesconál lévő óriásplakáton, amely minden bizonnyal már sok kecskeméti figyelmét felkeltette, és találgatták, vajon kit köszöntenek fel a kedves üzenettel.
Maga a címzett, a 40. születésnapját szombaton ünneplő Soós Gabriella, a Kodály iskola tanítónője sem tudta hirtelen hova tenni a dolgot, amikor megpillantotta a plakátot.

- Gyakran arra járok haza, ha szeretném kikerülni a városi forgalmat, most is így történt. A kisfiam születésnapja miatt siettünk, felfigyeltem a plakátra, pontosabban arra, hogy valamit Gabi név alatt reklámoznak. Először nem is törődtem vele, mentem tovább, de aztán elkezdtem elolvasni az alatta lévő neveket. Mind a gyerekkori barátnőim neve volt. Ekkor kicsit összezavarodtam és több kört megtettem a körforgalomban, majd természetesen megálltam, hogy fölfogjam, hogy mindez az én szombati, 40. születésnapom miatt történt. Még nem sikerült felocsúdnom, akkora meglepetést szereztek a barátnőim - mondta el lapunknak csütörtökön az ünnepelt.

- Soha nem kaptam ilyen jellegű ajándékot, ezt tényleg nehéz feldolgozni. Leírhatatlan az érzés, amelyben részem volt és persze gyerekkori barátaim lassan 25 éve tartó szeretete - tette hozzá Gabriella.

A plakát dizájnja nem véletlen, hiszen a tanítónő rendszeresen indul hosszútávfutó versenyeken, félmaratonon, maratonon.

- Azóta futok, mióta megszültem a gyermekeimet, versenyszerűen pedig három-négy éve. Évente két külföldi versenyt tervezek, tavasszal két kolléganőmmel Salzburgban voltam félmaratonon, novemberben pedig Olaszországba megyünk a Garda-tóhoz, ugyancsak 21 kilométerre. Ezenkívül kétszer futottuk körbe a Balatont egy nagyszerű csapattal, és szintén csapattal másodszor vettünk részt Kaposváron a Deseda versenyen, itt 252 kilométer volt a táv. Ezek felejthetetlen élmények! – mondta a sportos tanítónő, aki azt is elárulta: természetesen a barátokkal tart majd egy közös ünneplést szombaton.

Különleges meglepetés egy különleges hölgynek

– Mi barátnők Pesten élünk, ezért szerettünk volna egy olyan meglepetést, amellyel távolról is tudunk Gabinak üzenni, és valamilyen különleges módon – hiszen ő egy nagyon különleges hölgy – avatott be minket az előzményekbe Farkas Andrea, az akció egyik kitervelője, aki szintén gyerekkora óta ismeri Gabriellát.
Az ötletet aztán gyorsan tettek követték, és elkészült a plakát. Izgultak a barátnők, mit szól majd az ünnepelt, de azt ők sem gondolták, hogy ilyen nagy örömöt szereznek Gabriellának.

H. I. -->

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!