Közélet

2016.06.02. 15:37

Újra papírt gyűjtenek Gergőnek és iskolájának

Hétfőn jótékonysági papírgyűjtés szervez a Kecskeméti EGYMI Juhar utcai tagintézménye. Ehhez csatlakozva hirdet papírgyűjtést Fülöpházán a helyi művelődési ház és könyvtár, hogy segítsenek Gergőnek, egy halmozottan sérült kisfiúnak, és iskolai Szivárvány csoportjának.

Popovics Zsuzsanna

Tavaly novemberben már volt egy ilyen gyűjtés a faluban. Akkor szorgalmas önkéntesek, főleg könyvbarát gyerekek járták a település utcáit, és gyűjtötték össze a fölösleges papírt azoktól, akik egyénileg nem tudták beszállítani felajánlásukat a művelődési házba. A pénzzé tehető papírhulladékot ezúttal is az intézménybe várják, vasárnapig. Szombaton délelőtt „házhoz menő” gyűjtés is lesz.

– Annyi rengeteg papírhulladékot vélhetően nem sikerül majd összegyűjteni, mint novemberben, de azért megtesszük, amit lehet. Minden forint számít – mondta el lapunknak Horváth Lilla Viktória könyvtáros, a helyi gyűjtés szervezője.

A jótékonysági akció kedvezményezettje a 14 éves Gergő, aki Hydrocephalus (vízfej) betegségben szenved. Kecskeméten jár fejlesztő iskolába. A papírgyűjtés bevételét az értelmi fogyatékosság esetén alkalmazható segédeszközök beszerzésére fordítja az iskolája. P. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!