Közélet

2016.01.07. 09:10

Folyamatosan érkeznek a jelzések a katasztrófavédelemhez

A havazás miatt a tűzoltókat Bács-Kiskun megye egész területén több helyszínre riasztották forgalmat akadályozó letört faágak, kidőlt fák, valamint vezetékre szakadt faágak eltávolításához.

baon.hu

Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kérdésünkre elmondta, a káresemények felszámolása folyamatos. Megyénkben az utak járhatóak. – A közútkezelő éjszakai munkavégzése nyomán és a jelenlegi szórás hatására a fő és mellékutak vizesek, nedvesek, azokon a területeken ahol most is havazik ott havasak, latyakosak – fűzte hozzá.

Kora délutánig 66 tűzoltói beavatkozást igénylő bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez az időjárással kapcsolatban. A tűzoltók a hajnali óráktól folyamatosan távolítják el a megye útjairól a forgalmat akadályozó letört faágakat, kidőlt fákat, valamint a vezetékekre szakadt faágakat. Nyolc esetben kérték a tűzoltók segítségét árokba csúszott járművek mentéséhez. Személyi sérüléssel járó baleset nem történt.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy csak azok induljanak útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van, fokozott óvatossággal, a téli időjárás szabályainak megfelelően közlekedjenek.

Minden közlekedőnek felhívják a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra! – Mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az úton lévők rendkívül körültekintően közlekedjenek, ha kell, arra alkalmas helyen álljanak meg. Csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített járművekkel induljanak útnak, legyen az autóban meleg takaró, lámpa, étel, meleg ital, tartalék üzemanyag és feltöltött mobiltelefon. Ebben az időszakban különösen figyeljünk egymásra. Ha valaki bajba kerül, vagy bajbajutott embert lát, kérjük, hívja a jól ismert segélyhívó számokat: 112, mentők 104, tűzoltók:105, rendőrség: 107 – hangsúlyozta a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik