Közélet

2015.03.04. 11:56

Árverésen kelt a hetényegyházi honvédségi helyőrségi klub

Nyílt árverésen kerestek új tulajdonost két honvédségi épületnek: a helyőrségi klubnak Kecskemét-Hetényegyházán, valamint egy vendéglőt és élelmiszerboltot magába foglaló ingatlannak Szabadszálláson.

Popovics Zsuzsanna

Hetényegyházán a Kossuth Lajos út 15. sz. alatti volt helyőrségi klub ingatlanra az árverési biztosítékot hárman fizették be – közölte lapunk kérdésére az illetékes ingatlanértékesítő. A három regisztrált árverező közül kettő végül is nem licitált az árverésesen, és nem tettek érvényes ajánlatot. A harmadik regisztrált a kikiáltási ár megadásával nyert, és szerzett jogot arra, hogy adásvételi szerződést kössön az ingatlanra vonatkozóan a Honvédelmi Minisztériummal.

Szabadszálláson a Mátyás király téri volt honvédségi ingatlanra egy jelentkező fizette be az árverési biztosítékot, majd regisztrált az árverésre. Érvényes vételi ajánlatot (licitet) viszont nem adott az árverésen, így az évek óta üresen álló vendéglőt és boltot idén sem sikerült eladni, az erre irányuló nyilvános árverés ismételten eredménytelenül zárult. A Magyar Állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV Zrt.) felhatalmazására a Honvédelmi Minisztérium szervezte a nyilvános árverést. A szabadszállási ingatlan kikiáltási ára nettó 6,6 millió forint volt, az árverési biztosíték és licitlépcső 500-500 ezer forint.

A Kecskemét-Hetényegyházán található volt helyőrségi klub, hivatalosan „kivett egyéb épület és udvar” kikiáltási ára nettó 13 millió 70 ezer forint volt, az árverési biztosíték 1 millió forint, a licitlépcső 500 ezer forint. Az árverések a regisztrálás során adott árverési sorszámok alatt zajlottak, ezzel biztosítva az árverezők anonimitását. A szervezőknek így nem állt módjában adatokkal szolgálni a vásárló személyére vonatkozólag.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!