Közélet

2014.10.16. 17:51

100 éves lett Treza néni

Szerdán délelőtt (Teréz napján) zsúfolásig megtelt az „Őszi Napfény” Integrált Szociális Intézmény ebédlője. Ünnepélyes keretek között – rokonok, önkormányzati dolgozók és az intézmény munkatársai, valamint a gondozottak – köszöntötték a község legidősebb polgárát, Gál Jánosnét.

Juhász Jenő

A köszöntőből kiderült, hogy Treza néni másfél évtizeddel ezelőtt került az idősek otthonába. Az intézmény életében a mai napig aktívan részt vesz. Karácsonykor az ünnepi műsoron szaval lakótársainak, az intézmény által szervezett programokat szereti. Szabadidejében sokat olvas, tévét néz, rendszeresen imádkozik. A katolikus miséken minden alkalommal részt vesz.
Szeret beszélgetni, társaival szemben megértő, segítőkész. Több szobatársát ápolta, gondozta az elmúlt 15 évben. Szerinte a hosszú élet titka a végtelen türelem, a veszekedés és az idegesség elkerülése, mások hibáinak elfogadása.

Csomor László polgármester elmondta, hogy Treza néni egy nagyon egyszerű embernek tartja magát, amit az is bizonyít, hogy e jeles kor emlékére sem szeretett volna nagy ünnepi ceremóniát. Ők viszont ezt örömmel tették a szociális intézménnyel összefogva, hiszen ez nagy büszkeséget jelent a településnek.

A község első embere adta át az önkormányzati és a miniszterelnök által aláírt emléklapot, virágcsokrot és egy ajándék órát. Az intézmény dolgozói virágokkal és egy hatalmas tortávval kedveskedtek az ünnepeltnek.

Juhász Jenő Sokat olvas, beszélget és rendszeresen imádkozik -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!