Közélet

2014.07.28. 16:28

Nőtt a felvételi ponthatár, mégis több lesz az elsőséves

A Kecskeméti Főiskola idén megismételte tavalyi jó felvételi eredményét. Kis mértékben, de nőtt a felvett hallgatók száma a kertészeti és a tanítóképző főiskolai karokon, a GAMF-on viszont kevesebb lesz az elsős, mint tavaly ilyenkor.

Popovics Zsuzsanna

Idén újabb 20 ponttal emelkedett a felsőoktatási ponthatár, vagyis alapképzésre legalább 260, felsőoktatási szakképzésre pedig minimum 220 pontra volt szükség a bejutáshoz. A Kecskeméti Főiskolára jelentkezők közül tavaly 835-en, most 843-an kapják meg a sikeres felvételiről szóló értesítést. Jelentősen nőtt a diplomát nem adó felsőoktatási szakképzésre felvettek száma. Tavaly 89-en, idén 179-en nyertek felvételt erre a képzéstípusra.

A Kertészeti Főiskolai Kar szeptembertől már két mesterképzéssel rendelkezik, a kertészmérnöki és a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzés 21 fős keretszáma is megtelt. A főiskola alapképzéseire 260 ponttól lehetett bejutni, a jelentkezők átlagpontszáma ugyanakkor szinte mindegyik meghirdetett szakon 300 pont feletti.
A főiskola szinte valamennyi szakot meghirdeti a pótfelvételiben is, ahová azok jelentkezhetnek, akiket sehová nem vettek fel, vagy nem is adták be jelentkezésüket idén. A pótfelvételiben egy intézmény egy szakját lehet megjelölni és minden képzés önköltséges.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!