Közélet

2012.04.24. 20:46

Kiváló orvosokat méltattak

Az Év Orvosa pályázaton öt év alatt összesen tizennyolc díjat osztottak ki, ebből három is Kecskemétre került. A városházán köszöntötték a díjazottakat.

Hraskó István

Dr. Gera László, a kecskeméti megyei kórház traumatológiai osztályának vezetője tavaly kapta meg a kitüntetést a közönség szavazatai alapján, míg prof. dr. Cserni Gábor patológus, egyetemi tanár és dr. Oberna Ferenc sebész, az arc-, állcsont-, szájsebészeti és fül-orr-gégészeti osztály vezető főorvosa idén vehette át a szakmai zsűri által odaítélt díjat. Mellettük ott ült a díszteremben dr. Réfy Miklós szülész-nőgyógyász, a kalocsai Szent Kereszt Kórház orvos igazgatója is, aki negyedik helyen végzett a legutóbbi a közönségszavazáson.

– A díjazottak személye mutatja, hogy a megyében, illetve a megyei kórházban kiemelkedően magas szakmai munka folyik. Olyan orvosok dolgoznak itt, akik a szakma mellett emberek is tudnak maradni, és a betegek megelégedésére tevékenykednek – méltatta a „négyeket” dr. Zombor Gábor kecskeméti polgármester.

– Az elmúlt évtizedekben az orvostársadalom sok elismerésben nem részesült, kritikát viszont bőséggel kapunk. Ennek tükrében még nagyobb jelentősége volt a díj életrehívásának. Ráirányította a figyelmet, hogy milyen sok nagyszerű, hivatásának élő kolléga van közöttünk – vette át a szót dr. Bozóky Géza, a kórház főigazgató-helyettese, aki köszönetet mondott dr. Markovich Györgynek, a szavazást öt éve elindító Astellas Pharma cég ügyvezető igazgatójának. Ő kezdeményezésük motivációjáról kifejtette: sokkal gyorsabban gyógyulnak a betegek, ha bíznak az orvosukban, ám a doktorok megbecsültsége hazánkban nem megfelelő. Éppen ezért célul tűzték ki az orvos-páciens kapcsolatok javítását, a szakemberek méltó elismerését.

Mint a városházi rendezvényen kiderült: a kórház a cégtől egymillió forint adományt kapott. Bozóky Géza kijelentette: a pénznek megvan már a helye. Az aneszteziológiai intenzív osztály számára egy inkubációs eszközt vásárolnak – illetve vesznek egy digitális zongorát. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A díjazottak személye mutatja, hogy a megyében, illetve a megyei kórházban kiemelkedően magas szakmai színvonalú munka folyik
[/caption]

Utóbbi is a gyógyulást szolgálná, a tervek szerint ugyanis a Kodály Iskola növendékei időnként kisebb koncerteket fognak adni a kórházban, hogy a betegek lábadozását, erősödését zeneterápiával is elősegítsék.

Hraskó István A díjazottak személye mutatja, hogy a megyében, illetve a megyei kórházban kiemelkedően magas szakmai színvonalú munka folyik -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!