Közélet

2012.04.22. 12:42

Elkelt az első kecskeméti Mercedes

Rekordnagyságú licit mellett talált gazdára az első Magyarországon gyártott Mercedes-Benz B-osztály személyautó az interneten.

Barta Zsolt

Az elmúlt három hét alatt lehetett licitálni az új járműre. A több tízezer érdeklődőt vonzó jótékonysági aukción végül 20.110.000 forintos áron adták el az első kecskeméti Mercit. A Mercedes-Benz a teljes bevételt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlotta fel.

Több mint 41.000 látogató, 374 licit és 20.110.000 forintos végső leütési ár – ez az első Kecskeméten gyártott és értékesítésre szánt Mercedes-Benz B-osztály személyautó jótékonysági aukciójának rövid mérlege.

Szombaton este fejeződött be az árverés, melynek a nyertese a Jász-Plasztik Autócentrum Kft., a Mercedes-Benz egyik márkakereskedése , ahol hamarosan átvehetik a kecskeméti gyártósorról elsőként legurult ügyfélautót.

Az aukcióval, amely egyben a Daimler AG MobileKids közlekedésbiztonsági programjának első hazai akciója is, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatja a Mercedes-Benz kecskeméti gyára, illetve a márka vezérképviselete.

"Ez év márciusától folyik a sorozatgyártás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban, és nagy örömmel ajánlottuk fel a futószalagról elsőként legördült autót a MobileKids program hazai támogatójának, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak" - nyilatkozta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása.

Ezek is érdekelhetik