Közélet

2012.03.09. 17:59

Rohamosan terjed az influenza

Bács-Kiskunban is fokozódik az influenzahelyzet, egyre több a beteg.

Hraskó István

Raáb Margittól, a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének járványügyi osztályvezetőjétől megtudtuk: míg a 8. héten (február 20-26.) 306-an, a 9. héten (február 27-március 4.) már 439-en fordultak influenzaszerű tünetekkel a figyelőszolgálatban részt vevő 77 megyebeli háziorvoshoz (az új páciensekről van szó). Azaz egyik hétről a másikra 43 százalékkal nőtt az influenzagyanús betegek száma. Az orvosok összesen 7 mintát küldtek el vizsgálatra, és négyben ki is mutatták az influenza B vírust. A betegek száma alapján már hivatalosan is lehet járványról beszélni (ehhez a megyében heti 200 új eset regisztrálása szükséges).

Raáb Margit elmondta: a legtöbb beteg a 14 év alatti korosztályból kerül ki, ők adják az influenzások 45 százalékát. A 15-34 év közötti korosztály aránya 31 százalék, a 35-59 éveseké 19, míg a 60 év felettieké 5 százalék.
Dr. Svébis Mihály, a Kecskeméti Megyei Kórház főigazgatója elmondta: egyelőre érvényben marad az általa két hete elrendelt látogatási tilalom. Egészen addig, míg a népegészségügyi szervtől a járvány intenzitásának csökkenésére vonatkozó jelzések nem érkeznek. A belépési korlátozást az intézményben az egyre szaporodó influenzás megbetegedések miatt vezették be.

Hraskó István -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!