Közélet

2011.10.25. 18:36

Mi lesz a volt tüdőkórházzal és csecsemőotthonnal?

A KÉSZ csoport tulajdonában lévő volt kecskeméti tüdőkórház és a mellette álló csecsemőotthon állapota évről évre romlik. Ennek ellenére a KÉSZ sajtófőnöke bizakodó.

Gál Zita

Pintyőke Marcell elmondta: úgy tapasztalják, kimozdult az ingatlanpiac a mélypontról. – Valószínűleg még idén kiderül, kivel társulunk az ingatlanok hasznosítására. A partnertől függ az is, milyen funkcióval töltjük meg őket, hiszen ebben a gazdasági állapotban a piac diktál.

Az egykori árvaház, majd tüdőkórház alapkövét 1903-ban helyezték el. A falon látható márványtábla szerint „I. Ferenc József apostoli királyunk uralkodása és Széll Kálmán miniszterelnök belügyminisztersége idején”. Az épületben árvaház működött, majd belgyógyászatként és tüdőkórházként hasznosították. A tüdőosztály 1997-ben költözött ki az ingatlanból, ami azóta üresen áll. A megyei kórház az épületben ápolási osztályt és hospice szolgálatot akart kialakítani, de a tulajdonos megyei önkormányzat inkább eladta az ingatlant: mintegy 100 millió forintért lett anno a KÉSZ csoporté.  [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A volt kecskeméti tüdőkórház épülete 1997 óta áll üresen
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!