Közélet

2011.02.24. 18:34

Visszavonulót fújt az influenza?

Az adatok azt mutatják, hogy a közelmúltbeli „robbanás” után Bács-Kiskun megyében csökkent az influenza intenzitása. Ön hogyan védekezett az influenza ellen?

Hraskó István

Míg az ötödik héten 363, a hatodik héten már 466 új megbetegedés jutott százezer lakosra; ellenben múlt héten már „csak” 412 influenzagyanús tünettel kezelt pácienst regisztráltak a jelentőszolgálatban résztvevő háziorvosok – tudtuk meg dr. Balogh Melinda megbízott megyei tiszti főorvostól. Hozzátette: a tendencia bizakodásra adhat okot, hogy a vírus már túljutott a csúcspontján, de azért az elkövetkező napokban sem árt az óvatosság.

Továbbra is a 34 év alattiak körében fertőz leginkább az influenza, ebből a korcsoportból kerül ki a betegek 71 százaléka (14 év alattiak: 35 százalék, 15 és 34 év közöttiek: 36 százalék).[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Úgy tűnik, lecsengőben van a járvány, egyre kevesebben trüsszögnek az influenzától
[/caption]

A megyében jelenleg két intézményben van teljes látogatási tilalom. A bajai Szent Rókus Kórházban korábban részleges volt a korlátozás, itt elővigyázatosságból döntöttek a teljes tilalom elrendeléséről. Kiskunhalason szerdától határozatlan időtartamra lépett érvénybe a rendelkezés, mely szerint a hozzátartozók nem látogathatják meg a bentfekvő beteg rokonaikat, ismerőseiket azok védelme érdekében.

Százezer lakosra jutó influenza szerű megbetegedés a megyében

5. hét 363

6. hét 466

7. hét 412

<!-- Visszavonulót fújt az influenza? Az adatok azt mutatják, hogy a közelmúltbeli „robbanás” után Bács-Kiskun megyében csökkent az influenza intenzitása. Ön hogyan védekezett az influenza ellen? Hraskó István Százezer lakosra jutó influenza szerű megbetegedés a megyében 5. hét 363

6. hét 466

7. hét 412 Úgy tűnik, lecsengőben van a járvány, egyre kevesebben trüsszögnek az influenzától -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!