Közélet

2010.10.04. 08:18

Választottunk

A négy évvel ezelőttinél alacsonyabb választási kedv jellemezte az önkormányzati választást. Alighanem sokan már előre lefutottnak ítélték a voksolást, és ezért maradtak távol a választófülkéktől.

PN

Bács-Kiskun felnőtt lakói a szokásos mérsékelt aktivitással vétették észre magukat, az országos átlag alatt maradt a részvételi arány. Befolyásolhatta ezt az is, hogy a megyében az átlagot meghaladja a Fidesz népszerűsége, így erősebb lehetett az országosnál a párt (és szövetségeseinek) biztos győzelmébe vetett hit.

Megyénkben nem történt olyan jelentős esemény, amely megzavarhatta volna a választás rendjét. Egyéni problémák sokaknak megnehezítették demokratikus alapjoguk gyakorlását, de azt belátták a feledékenyek is, hogy iratok nélkül szavazni nem lehet. A választás eredményeként Fidesz-többség irányítja a megyei közgyűlést. Figyelemre méltó fölénnyel győzött a Fidesz polgármester-jelöltje Kecskeméten, Zombor Gábor a voksok nyolcvan százalékát kapta.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Urnabontás Kecskeméten
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!