Közélet

2010.10.05. 10:09

Négy voks volt a különbség

A bajai kistérségben a polgármesterek többsége újra bizalmat kapott, négy helyen vetélytárs sem indult a választáson, további tizenegy településen nyert az eddigi vezető.

Kubatovics Tamás

Bácsbokodon Kovács Zoltán, Bácsszentgyörgyön Szűcs Gergely, Bátmonostoron pedig Béleczky Mihály – mind független – győzte le az eddigi polgármestert. Utóbbi helyen mindössze négy szavazat döntött a községet 1998 óta vezető Korsós János ellenében.

Rémen egy ciklus kihagyása után visszatér a polgármester, Vető Zoltán három jelölt közül a szavazatok 53 százalékát elnyerve végzett az első helyen. A legnagyobb arányú támogatottságot dr. Knáb Erzsébet érdemelte ki, Nemesnádudvaron 88 százalék fölötti arányban szavaztak rá a választók. Baján feltűnő volt az érvénytelen szavazatok szokatlan aránya. A polgármester választásnál 347 ilyen szavazólap volt, ami 3,38 százalék.

Volt olyan körzet, ahol a voksok 5,86 százaléka volt érvénytelen, a tavaszi parlamenti választásnál a körzetben 0,64, négy éve a polgármester választásnál 0,8 százalék volt értékelhetetlen. Baján az előző képviselő-testület hat tagja kapott újra bizalmat és nincs már olyan városatya, aki 1990 óta tagja a testületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!