Közélet

2010.02.08. 16:46

Dán fiatalokat látnak vendégül

Sikeresen szerepelt Tiszaalpár a testvérvárosi pályázaton. A dán-magyar találkozó uniós támogatásban részesült. A legutóbbi testületi ülésén tárgyalta az önkormányzat a dán vendéglátással kapcsolatos feladatokat.

Szentirmay Tamás

Május 17-től egy héten keresztül látják vendégül, a silkeborgi önkormányzat, thorningi iskolájának különleges képzést igénylő diákjait és az őket kísérő felnőtteket. Erre az uniótól 3,3 millió forintot kapnak. Az elképzelések szerint az északi országból jövő vendégek a Tőserdőben lévő Kontyvirág Erdei Iskolában lesznek elszállásolva.

A gyerekek sétát tesznek majd a Kontyvirág és az Árpád Fejedelem túraútvonalon, megnézik a skanzent, ismerkednek majd Tiszaalpár történelmi emlékeivel, megtekintik a képzőművészeti és régi mesterségek kiállítását, részt vesznek kerékpár- és kenutúrán. Találkoznak majd a helyi Mozgássérült Emberek Egyesületének vezetőivel, és természetesen az általános iskolába is ellátogatnak. Egy közös diszkóban is bulizhatnak majd a magyar gyerekekkel. A vendéglátók Bugacra is elviszik őket, de az is elképzelhető, hogy a fővárost és Kecskemétet is megnézik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!