Közélet

2009.08.01. 19:32

Jelmezes flúgos futam a vízen

Bőrönd Ödön, a Mikulás, Batman, egy harckocsis egység, sőt, még maga Elvis Presley is megpróbálta, – mindhiába. Mindannyian elsüllyedtek a kecskeméti szabadidőpark tavának vizében.

Magyarvári Annamária

 Szombaton reggel két napra szinte a teljes magyar wakeboardos élet Kecskemétre költözött. A szombati MADDAY elnevezésű rendezvényen a Kecskeméti Szabadidőpark wakeboard pályáján találkoztak a legjobb vízisielők és wakeboard riderek.

A szervezők igazán kitettek magukért, olyan látványos programot álítottak össze, ami még a wakeboardot és vízisíelést kevésbé ismerő strandolóknak is komoly élményt jelenttett.

A délelőtt a szabadedzésekkel telt, kora délután viszont már felpörögtek az események: a versenyzők wake stars megmérettetését a sztárokat is felvonultató média futam követte, majd a vízről a partra koncentrálódott a figyelem, ahol a hölgyek vizespóló versenye zajlott.

De ezután jött még csak a java! A Flúgos Futam elnevezésű őrült versenyszámon ugyanis bármilyen olyan eszközzel és jelmezben el lehetett indulni, ami teljesen alkalmatlan a vízre és a wakeboardra.

Kreatív ötletekben nem volt hiány, a több mint 30 nevezett versenyző a csecsemőfürdőkádtól a repülőszőnyegig, a hólapáttól a sörpadig minden eszközzel megpróbált talpon, (akarom mondani) vízen maradni, – többnyire kevés sikerrel. Az őrült jelmezekbe bújt wakeboardosok többnyire pár méter után elsüllyedtek, saját eszkábálású vízijárműveik pedig drabokra törtek.

A próbálkozásokat és az ötletes jelmezeket a közönség ennek ellenére nagy tapssal jutalmazta, a hangulat pedig végig szuper volt.

Természetesen a bolondozás után azért még komolyabb versenyszámok is következtek, mint például a freestyle vízisí, és a Long Jump Jam, aminek a lényege, hogy ki milyen magasan és hosszan tud repülni a víz felett. A szombati napot este Stég Party zárta, de a versenyek vasárnap is folytatódnak. A 3 tagú wakeboardos csapatok versengenek a MUMUS 2009 címért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!