Közélet

2009.02.03. 10:57

Bevallották a gyarapodást, meg azt is, mire költöttek

Hétfőn este lejárt a határideje az országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatok beadásának.

B. F. I.

A Petőfi Népének Balogh László (MSZP), Font Sándor (Fidesz) és Karsai Péter (MDF) egyaránt úgy válaszolt, hogy a nyilatkozatukat időben beadták, s egyikük sem hagyta az utolsó pillanatra.
Font Sándor még a hónap elején, mert, mint mondta, ha az országgyűlés titkársága valami hibát jelez, így még határidőben lehetőség van a javításra is. A képviselők azt is elmondták, hogy vagyonukban nem állt be jelentős változás egy év alatt.

Karsai Péter a Renault Megane gépkocsiját cserélte le Renault Lagunára, de ehhez 4 millió forint hitelt vett fel svájci frankban, amire erősen „ráfizetett” az árfolyamváltozás miatt.

Balogh László vagyona ugyanaz, de a feleségével közös készpénzük összességében csökkent, mert sokat költöttek az új helvéciai házra.

Font Sándor fél hektár erdővel lett gazdagabb, ami lényegében a szomszédjával közös telekhatár kiigazításának a következménye.

Mindhárman úgy látják, hogy a polgároknak joguk van tudni a képviselők vagyongyarapodásáról, amihez a parlamenti jövedelem kevés lehetőséget ad. Letagadni semmit sem érdemes. Ám ha valaki a politikai kapcsolatai révén illegálisan jut vagyonhoz, azt nem fogja feltüntetni, és viszonylag csekély a lebukás kockázata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!