Közélet

2008.07.28. 09:46

Petőfi-rokonok találkoztak Kecskeméten

A Petőfi Emlékév kapcsán szombaton Kecskemétre látogattak a költőóriás leszármazottai.

Bé.Zs.

A Petrovics és a Hrúz családok első szervezett talákozóján dr. Iványosi-Szabó András köszöntötte a rokonokat. Cseke Péter a Katona József Színház igazgatója, Petőfi Az Apostol című versének egy részletét mondta el. A családok bemutatkozása után a résztvevők megismerhették a legjelentősebb kecskeméti emlékhelyeket.

Délután a városháza homlokzatán megkoszorúzták a Petőfi-emléktáblát. A Katona József Emlékházban alkalmi kiállítással, filmvetítésekkel és beszámolókkal várták az érdeklődőket. Sebestyén Imre Petőfi képes levelezőlapokon elnevezésű tárlata végigkíséri azokat az alföldi helyszíneket, ahol a nemzeti dal szerzője élete során megfordult, illetve illusztrációs képekkel vázol számos költeményt. A vendégek egy táblázat segítségével végigkövethették a Petrovics és a Hrúz família családfáját.

Kiszely István Petőfi-kutató pedig beszámolót tartott a földi maradványok keresésének jelenlegi helyzetéről. Dr. Sárközy István alpolgármester az irodalom és az ifjúság kapcsolatának ápolására hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!