Közélet

2007.12.29. 19:00

Óévbúcsúztatás, újévköszöntés

Még két nap és vége az óesztendőnek, beköszönt az új, melyhez rendszerint nagy reményeket fűzünk. Szilveszter éjjelén hatalmas zajjal igyekszünk elütni az időt, hogy aztán éjfélkor pezsgős pohárral köszöntsük a nyakunkra hágó 2008-as évet.

Gulyás Zsuzsanna

Az új év az a fordulópont, amikor új célok, elvárások sokaságát tűzzük magunk elé, ígérünk, fogadkozunk, aztán vagy sikerül megvalósítanunk, vagy nem. A szilveszteri óévbúcsúztató mindig örömteli és vidám esemény, akár kisebb, akár nagyobb társaságban töltjük. A lényeg mindig ugyanaz: vidámsággal űzni messze az óévet, a régit, örömmel, jó kedvű bizakodással fogadni az újat. A szilvesztert minden nemzet, minden népcsoport, minden ország, minden korosztály, minden ember másképp tölti. Félegyházán sincs ez másképp.

Cserép Tamás:
– Nem készülök a szilveszterre, mert úgy gondolom a spontán dolgok mindig jobban működnek. Barátaimmal általában az utolsó pillanatban döntjük el, mit is csinálunk az év utolsó napján, illetve az azt követő hajnalban. Idén szolidan fogunk ünnepelni. Szűk baráti körben kártyázást, illetve kisebb bulizást tervezünk a helyi diszkóban. Az év első percei részemről a fogadalmakkal kezdődnek, melyeket aztán változó sikerrel tartok be a későbbiekben.

Balla Adrienn:
– Készülök a szilveszterre, már napokkal előbb kiválasztom a megfelelő ruhát, amit este viselni fogok. Magától az éjszakától nincsenek nagy elvárásaim, én is szeretem a spontán dolgokat. Lényegesnek tartom, hogy az év utolsó estéjét is a barátaimmal töltsem. Ez most is így lesz, mint minden évben. Mi házibuliban kezdjük az estét, a folytatás pedig a sorsra van bízva. A koccintás utáni fogadalmak általában elmaradnak, mivel lefoglalnak az újévköszöntő sms-ek.

Fekete Nóra:
– Én is készülök szilveszterre. Barátaimmal már időben elkezdjük tervezni, hol és miként fogunk ünnepelni. Jobban kedvelem a kisebb bulikat, házibulikat az ismerőseimmel, mint a nagyobb partikat a hozzá tartozó idegen tömeggel. A szilvesztert tehát én is házibuliban töltöm. Az éjféli pezsgőzés után pedig valami kisebb klubban szeretném nyitni a 2008-as esztendőt. Sok reményt fűzök az újévhez, de a fogadalmakban nem hiszek, ezért nem szoktam ilyeneket tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!