Közélet

2007.12.29. 07:00

Drága az élet, de jövőre még drágább lesz

Hét rendeletet módosítottak a képviselők, ezek közül öt áremelést hoz jövőre. Valahányan megszavazták a szemétszállítás, az önkormányzati lakások, helyiségek bérleti, valamint a kéményseprés új díját csütörtökön.

J. J.

Januártól a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. átlagosan 14 százalékkal emeli szolgáltatásai árát. A kisvárosban a lakbér 8 százalékkal nő. Az egyedi kéményekért darabonként (gázkéményeknél) 1008 forintot kell fizetni. A közüzemi ivóvíz 218 forintba, míg a kedvezményes díj – lakossági és intézményi fogyasztók részére – 166 forintba kerül köbméterenként.
Szennyvíz esetében a csatornaszolgáltatásért 187 forintot, a kedvezményes lakossági és intézményi fogyasztásért 121 forintot kell fizetni köbméterenként.

Egyedül a temetkezési rendelet módosítása váltott ki vitát. De a többség megszavazta, hogy jövőre a sírhelyek és újraváltásuk a köztemetőben 10 ezer, illetve 7500 forintba kerül az osztályi besorolástól függően. Indokolt esetben megmarad a harmadosztályú, vagyis az ingyenes temetési hely is. Az árak az áfát nem tartalmazzák.

Ezek is érdekelhetik