Közélet

2007.06.18. 11:11

Az interneten nevettetnek a kecskeméti színészek

A szórakoztatás egy teljesen új műfaját találta ki Gulyás Zoltán. A webkabarét. A kecskeméti színész, humorista oldala ugyan még csak pár napja indult, a látogatottsága ennek ellenére máris figyelemre méltó.

G. S.

Kabarétörténelmet írt Gulyás Zoli. Vett egy kis digitális kamerát, maga köré gyűjtötte néhány barátját és kitalálta a webkabarét. Ötletét a kényszer szülte. Mert poénja rengeteg van, pénze viszont annál kevesebb. Pár perces, leginkább a villámtréfákhoz hasonlító jeleneteivel viszont tömegeket szórakoztathat ingyen.

– Már nagyon régóta szerettem volna csinálni egy saját műsort, egy kabarét. Olyat, ami miatt nem kell állandóan Pestre járni és folyamatosan éberen tartani az ottani kapcsolatokat. Olyat, ami magától működik – nyitja meg a www.webkabare.hu oldalt a humorista.
– A színházban, a tévében, a rádióban azonban először össze kell szedni az ehhez szükséges pénzt. Aztán vagy lesz siker vagy nem. Az interneten viszont ez pont fordítva történik. Felvesszük a jelenetet, aztán vagy hoz valamit a konyhára vagy nem. Sokkal kevesebb így az anyagi kockázat. Itt egyébként sem a pénz a fontos. Remekül érezzük magunkat a felvételek alatt, és remélem a szörfözőknek is tetszünk.

A csapatban én vagyok a szerző, a forgatókönyvíró, a szerkesztő, a rendező, az operatőr és néha még az egyedüli szereplő is. De a filmeket már nem csak én nézem. Egyre többen nyitják meg az oldalt.

Az indítást Zoli egyik pesti barátja segítette. Szereplőknek pedig sikerült megnyernie néhány színész kollégáját. Amikor minden együtt volt, nekiláttak a munkának. A jeleneteket általában a próbák és előadások szüneteiben veszik fel. Mindenki szívességből, játékból segít, gázsiról szósem esik köztük. Szinte fillérekből frissül az oldal.

– Ez a műfaj egészen fantasztikus! – áradozik Zoli. – Egy-egy tévé vagy rádió szereplésem után napok múlva gyakran gratulálnak: te remek voltál, de a műsor többi része élvezhetetlen. Azért, hogy engem szidjanak, még sosem állítottak meg az utcán. Az interneten viszont azonnal jönnek kendőzetlenül a kemény kritikák. A harmadikként beérkezett vélemény például rövid és tömör volt: Hű de sz*r! Állítom, ha a sikeresnek kikiáltott tévéműsorokról is lehetne interaktív véleményt mondani, a legtöbbjük nagyon gyorsan lekerülne a képernyőről. Készítőik nem bírnák a pofonokat, azonnal bedobnák a törölközőt.

Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik