Közélet

2007.04.11. 11:26

Szürke farkas: a nimród lelőtte, de a trófeákat már nem hozhatta be

Sok apróságra kell figyelni a külhoni vadászatokon. Egyes vadfajokat nem elegendő szabályosan meglőni, a trófeát – amennyiben hazánkban védett fajról van szó – csak külön engedéllyel lehet behozni. Pórul járt a múlt héten egy magyar vadász, ugyanis szürke farkas koponyáját és prémjét találták meg nála a vámosok Röszkén.

G. Zs.

A fokozottan védett állat trófeáját lefoglalták, a vadász ellen pedig feljelentését tettek. – Bosznia-Hercegovinában vadásztam és elejtettem egy farkast – közölte a határátkelőhelynél a Magyarországra érkező férfi az őt ellenőrző pénzügyőrökkel.

A vámosok a bejelentést elfogadták, viszont kérték a nyers farkasbőrre és a hozzá tartozó koponya szállítására vonatkozó természetvédelmi hatósági engedélyt. Ám ezt a vadász nem tudta bemutatni. Márpedig a szürke farkas hazánkban a fokozottan védett állatfajok közé tartozik, ezért szállítása engedélyköteles. A vámhivatal a 250 ezer forint eszmei értékű trófeát lefoglalta, a nimród ellen pedig természetkárosítás miatt feljelentést tett a szegedi rendőrségen.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!