Közélet

2006.06.07. 08:46

Úszhatnak a nyaralók, Dunafürdő ismét víz alá kerül

Ahol két méteres víz volt, ott most 50 centis lesz. Így összegezhetők a kilátások az újabb dunai árhullám kapcsán, Baján. Vasárnap már elsőfokú védelmi készültget rendelt el a vízügy, miután reggel 732 centit mutatott a mérce.

Géczy Zsolt

Másodfokú árvízi készültségre kell számítani a legfrissebb előrejelzések szerint. Ez azt jelenti, hogy eléri a Duna vízszintje a 8 métert. Igaz, a szakemberek úgy vélik, ezen a magasságon egyben tetőzik is a folyam Bajánál, mégpedig pénteken. Szombaton már apad. Dunafürdő víkendházai zömmel ismét víz alá kerülnek, a pihenni vágyó tulajdonosok nagy bánatára. De a Nagy-Pandúr-sziget is szinte védelem nélkül áll.
- Még nem lehetett helyreállítani a nyári gátat, amelyen negyven méteres szakadás keletkezett. Nem lehetett megközelíteni erőgépekkel sem a töltésen, sem a felázott fölutakon - mondta el munkatársunknak Vértesy László, a városüzemeltetési osztály vezetője. Hozzátette: reméli, a nyolc méter körüli vízállásról szóló előrejelzéseknél kedvezőbb lesz a helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!