Közélet

2006.06.26. 12:07

Kutyával együtt fürödtek a Holt-Tiszában

Kutya meleg van. Már mint a kutyáknak is melegük van. Éppen ezért a gazdájuk sok esetben víz mellé viszik őket. Ott aztán lehetőség van arra, hogy ők is megmártózzanak.

Szentirmay Tamás

Nem éppen a leghigiénikusabb az, amikor ember és állat egy vízben fürdik, de vannak olyanok, akik így szeretik. A hétvégén sokan voltak kint Lakiteleken a Holt-Tiszánál. Közülük többen is kutyával érkeztek és velük együtt mentek bele a hidegnek éppen nem mondható vízbe.

Bár a fürdőzőket tábla figyelmezteti, hogy kutyákat a vízbe nem lehet bevinni, ezt a felhívást azonban senki sem tartotta be. Lehet, hogy azért, mert a zöldár miatt, a Tisza ismét kiöntött medréből és a Holt-Tiszánál a szabadstrand és az autósparkoló is víz alatt áll. Ilyenkor árvíz idején azonban sokkal jobban oda kell figyelni a megáradt folyókra, ugyanis hordalékukban több szemét és olyan anyag is bekerülhet, ami az emberi szervezetre ártalmas lehet. Éppen ezért nem tanácsos a holtágban fürödni, főleg nem kutyákkal. Kis gyerekekre ez még fokozottabban érvényes.

Ettől függetlenül, akik kimentek a Holt-Tiszára, kevés kivétellel valamennyien belementek a vízbe, bokáig, térdig, combig, vagy éppen meg is mártóztak. Jobb lenne, ha óvatosabb lenne mindenki, mert a nem tiszta víz, különböző betegségeket hordoz magában.

Ezek is érdekelhetik