Közélet

2006.06.05. 21:05

Évadzárás és díjkiosztás a Katona József Színházban

Balogh Erika színművésznő Jászai Mari-díjat, majd Súgó Csiga-díjat kapott ebben az évadban. Makranczi Zalán művészi munkáját Soós Imre-díjjal jutalmazták. A már hagyománnyá vált társulati díjak sem maradtak el: Kéner Gabriella az évad színésznője, Reiter Zoltán az évad színésze, Bodor Gizi (művészeti titkár) az évad embere lett. Szarvas Attila kapta a KePA-díjat az évad legmulatságosabb ballépéséért. A Radó-díjat a színház vezetősége ezúttal Bori Tamásnak adta át.

Provanzik Ariel

Sikeresnek értékelte a 110. évadot Bodolay Géza direktor. A bemutatott darabok színvonala és a közönségigény szerencsésen találkozott, ezt igazolták a visszajelzések.
Az egyik legkiemelkedőbb esemény a Berlin, Greifswalder Strasse ősbemutatója volt, melyet az igazgató fodított és rendezett.
Nem kapott meghívást a VI. Pécsi Országos Színházi Találkozóra egy kecskeméti előadás sem. A POSZT szervezői azonban felkérték a színház vezetőjét, vegyen részt a szakmai zsűrizésben. Ott leszünk a nyíregyházi Vidorfesztiválon Bagossy László: E-chat című darabjával, továbbá október 23-án díszelőadásként mutatják be a Thália Színházban Pozsgai Zsolt: Szabadságharc Szebenben című színművét.

Már javában zajlanak a Kopasz énekesnő próbái. A darab a Hírös Hét fesztivál programjai közt is szerepel.
Az elmúlt évad bérletes helyeit augusztus 8-ig tartják fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!