Kék hírek, bulvár

2016.08.04. 10:25

Stadler József: „Hónapjaim vannak hátra”

A Blikknek nyilatkozott az egykori milliárdos akasztói vállalkozó, aki most kisnyugdíjból él és „versenyt fut az idővel”.

baon.hu

A börtönt többször is megjárt volt akasztói vállalkozó nem hosszú öregkorról álmodozik, csupán annyit szeretne: következő bírósági tárgyalásán még ott lehessen, és bebizonyíthassa igazát – írja a Blikk.

– Már nagyon beteg vagyok – mesélte a lapnak megtört hangon Stadler. – Nem titok: hasnyálmirigyrákom van. Az orvosom szerint ha szerencsém van, egy kevés ideig még stagnál az állapotom. Ez az egyik legrosszabb fajtája a ráknak, valakit elvisz pár hónap alatt és azt hiszem, nekem is már csak hónapjaim vannak hátra – mondta Stadler.

A vállalkozó életében volt olyan pillanat, amikor már azt sem tudta, mit vegyen tetemes vagyonából. Épített stadiont, milliárdos üzleteket kötött, de a drága festményekre sem sajnálta a pénzt. Fénykorában állítólag egy nap alatt 30 millió forintot keresett.

A Blikk felidézte: sikerei csúcsán bombaként robbant a hír: évek óta jogtalanul igényli vissza az áfát, ezért börtönben a helye. Aztán egyik büntetés követte a másikat, 18 éve ingázik a börtön és Akasztó között. Amint leüli az egyik büntetését, már kezdi is meg a következőért kirótt éveket. Amikor éppen nincs hűvösön, belefog különböző vállalkozásokba, már éppen beindulna az üzlet, amikor csöngetnek a nyomozók, és kezdődik elölről a szokásos procedúra. A vád ellene a legtöbb esetben: a bevétele után nem fizeti be az áfát.

Két éve betegsége miatt szakították meg az éppen aktuális börtönbüntetését. Stadler 43 kilóra fogyott, jelenleg egy szegedi professzor gyógyítja, benne megbízik. Úgy érzi: végre értő kezekben van.

– Meghalni küldtek haza annak idején a börtönből, mégis élek. Engem már nem a szervezetem, hanem az igazságérzetem tart életben. Soha nem csaltam, mindenkinek csak munkát, fedelet, kenyeret adtam. A szeptemberi tárgyaláson végre majd kiderül, hogy becsületes, igazmondó ember vagyok, nem egy pitiáner adócsaló – hangoztatta a Blikknek a volt vállalkozó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!