Kék hírek, bulvár

2016.05.11. 11:14

Vádat emeltek a rablógyilkos ellen

Minősített emberölés és több rablás miatt kell felelnie annak a 28 éves ceglédi férfinak, aki hónapokon át rettegésben tartotta az időseket Kecskeméten. Az ügyészség most vádat emelt ellen.

Zs. D.

Brutális rablógyilkos ellen emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A 28 éves ceglédi V. László a vádirat szerint ismeretlenül maradt társaival 2013-ban három rablást követett el Kecskeméten. Idős emberekhez törtek be, egy 88 éves asszony később belehalt a bántalmazásba.

A most elkészült vádirat szerint V. László 2013 októberében terepszemlét tartott Kecskeméten, és kinézett egy Szalag utcai házat, ahol egyedül élt egy 88 éves, nehezen mozgó asszony. 2013. november 7-én éjjel V. László és társa bemászott a kerítésen a ház udvarába. Hiába volt kutya az udvarban, a házőrzőnek kutyaeledelt adtak, így megnyílt előttük az út a házba. A maszkot és kesztyűt viselő rablók konyhaablakon keresztül másztak be a lakásba, V. László értékek után kutatott. Az idős asszony felébredt a zajra, a rablók egy fáslival megkötözték. Tovább keresték az értékeket, de nem találtak semmit. Verni kezdték az asszonyt, legalább hétszer megütötték a fejét ököllel. A fizikálisan és szellemileg is leépült asszony ennek ellenére sem tudta megmondani, hogy hol van a pénze. Végül a vádlott és társa 144 ezer forint készpénzt és a nő fülében lévő, mintegy 37 ezer forint értékű arany fülbevalót vitte el.

A két elkövető a magatehetetlen asszonyt magára hagyta, de előbb még elvágták a redőny gurtniját, a telefon zsinórját pedig kitépték a falból esélyt sem hagyva az összevert idős asszonynak arra, hogy segítséget kérjen. Az elkövetők a kaput bezárták, a kulcsokat útközben eldobták. Rokonai másnap találtak rá az eszméletlen asszonyra, aki a kórházi kezelés ellenére meghalt.

Az ügyészség szerint V. László még két másik rablást követett el Kecskeméten 2013 májusában és októberében. Mindkétszer egyedül élő, idős nőkre tört rá maszkban az éjjeli órákban. A vádlott a sértettek lakásából úgy távozott, hogy a ház ajtaját kívülről bezárta, a telefon és a redőny zsinórját elvágta, egyiküket ráadásul szintén megkötözve hagyta magára. A rabló készpénzt és arany ékszereket vitt el mindkét sértettől.

A kiemelt jelentőségű bűnügy büntetett előéletű vádlottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. V. Lászlót a főügyészség nyereségvágyból, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, minősített rablás, magánlaksértés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja. A vádlott ezeket a bűncselekményeket korábbi felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

A nagykőrösi emberöléssel is gyanúsították V. Lászlót

Noha a rendőrség később még két ceglédi férfit elfogott a kecskeméti rablássorozattal összefüggésben és ellenük is vádemelést javasoltak, az ügyészség végül csak V. László bűnösségét látta igazolhatónak, a két másik férfi ellen megszűnt az eljárás. A 22 éves T. Richárdot és a 28 éves K. Bencét viszont Pest megyében szintén gyilkossággal is vádolják, a jelenleg is zajló perben egy nagykőrösi rablógyilkosságért kell felelniük. A férfiak 2013 szeptemberében egy 91 éves, egyedül élő asszonyt raboltak ki, megverték, egy elektromos vezetékkel megkötözték és magára hagyták. Az asszonyra másnap találtak rá, a kecskeméti kórházba szállították, de később belehalt a sérüléseibe.
A nagykőrösi rablógyilkossággal korábban V. Lászlót is gyanúsították, ellene viszont ebben az ügyben szűnt meg az eljárás. V. Lászlót, T. Richárdot és K. Bencét információink szerint egyébként rokoni szálak fűzik egymáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!