Kék hírek, bulvár

2016.01.18. 14:21

Négy év börtön a volt pénzügyőrnek

A Kalocsai Járásbíróság 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt egy volt kiskőrösi pénzügyőrt hivatali vesztegetés és lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

H. I.

A vádlott a NAV megyei vám- és pénzügyőr igazgatósága kiskőrösi kirendeltségén dolgozott pénzügyőr törzsőrmesterént. Mint azt dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője az ítéleti tényállásról elmondta: a vádlott hivatalos személyként eljárva tavaly  május 12-én egy egyéni vállalkozó élőállat-kereskedőnél hajtott végre járőrtársával próbavásárlást. A törzsőrmester szóba hozta a vállalkozónak addigi szabálytalanságait és megemlítette, hogy „ez a paksaméta irat négy ember munkája”, valamint emiatt ötmilliós bírság is kiszabható vele szemben.

Az ellenőrzést követően pár nappal a vádlott és a vállalkozó telefonos egyeztetés után egy kalocsai fogadó parkolójában találkozott. A vállalkozás szabálytalanságainak rendszerből történő kivétele és a NAV-nál keletkezett eljárások „megoldása” érdekében a pénzügyőr saját maga és másik négy munkatársa részére fejenként 300 ezer, összesen 1,5 millió forintot kért. A pénzt a vádlott május 26-án át is vette a vállalkozótól.

A vádlott lakásán tartott házkutatás alkalmával szolgálati fegyverén és az ahhoz tartozó  lőszereken kívül további 40 darab, NAV 11 feliratú lőszert foglaltak le a nyomozók, ezek tartására a törzsőrmester nem rendelkezett engedéllyel.

Az eljárás során a vádlott a bűnösségét elismerte. Az ítélet ellen sem ő, sem pedig a védője nem fellebbeztek, az ügyészség ugyanakkor súlyosbítást indítványozott. Másodfokon a Kecskeméti Törvényszék dönt majd az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik