Kék hírek, bulvár

2015.03.24. 10:27

Lepofozta a driftelőt, vádat emeltek ellene

Az autó motorháztetetején térdelve ütötte meg az utcájában driftelő sofőrt egy 61 éves férfi Kecskeméten. Az ügyészség most vádat emelt ellene.

Zs. D.

Az ügyészség közleménye a 61 éves férfi tavaly júniusban este 7 óra körül a kecskeméti családi háza előtt tartózkodott, amikor behajtott az utcába egy gépkocsi, „amelynek vezetője a kocsi kerekeit csikorgatva, oldalcsúszásokkal haladt végig az utcán”, vagyis driftelt. A csendes – úgy tudjuk – hetényegyházi utcában élő férfit nagyon zavarhatta a valóban nem közútra való mutatvány, így amikor az autó az utca végén visszafordult, ő kiment az útra és megvárta, amíg odaér hozzá a hangoskodó autós. A kocsi vezetője az út közepén álló férfi láttán megállt. A 61 éves férfi hirtelen a motorháztetőre ugrott és négykézlábra ereszkedve ordítozni kezdett.

A vádlott nem érte be ennyivel, az álló autó motorháztetején térdelve bal kezével megfogta az ablaktörlő lapátot, míg jobb kezével a vezető oldali lehúzott ablakon keresztül a gépjármű vezetője felé ütött. Az ütés betalált, a sofőr állán csattant, a férfi közben leesett a motorháztetőről.

A vádirat szerint „a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévő személyekben riadalmat, megbotránkozást keltsen”. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, amely miatt kérte az elkövető megbüntetését. A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező vádlottal szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!