Kék hírek, bulvár

2014.07.09. 07:43

Letarolt fák és vezetékek

Személygépkocsira zuhant egy hatalmas fa a tegnap kora délutáni viharban Kiskunmajsa központjában. Az autót vezető férfinek szerencsére nem esett baja.

Tapodi Kálmán

Ilyet még csak a filmekben láttam! Forgószélszerűen csapott le a jégesővel érkező vihar, amely derékba tört egy fát a bejártunknál. A túloldalon parkolt egy személygépkocsi, de szerencsére nem érték el odáig az ágak – mesélte Fülöp Sándor, a Csontos Károly utcában lévő Csavarbolt vezetője.

A főtéri park mellett már nem volt ilyen szerencsés egy Suzuki vezetője, akinek autójára zuhant egy hatalmas fa. A parkot már napokkal ezelőtt lezárták a gyalogosok elől, mivel az elöregedett fákról már több, jókora ág is letört az elmúlt hetekben. Tegnap délutántól a templom és az Arany-iskola közötti útszakaszt is lezárták, így már járművel sem lehet megkerülni a templomkertet az egyik oldalon.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A közúti forgalom is leállt a kidőlt villanyoszlop miatt
[/caption]

A városon átvonuló heves vihar miatt sokáig áramszünet volt több körzetben, mert több helyen is vezetékeket szakítottak le a letörő ágak. A Kálvária utca sétáló részében egy hatalmas ág sokáig ott lógott a vezetékeken. Mint megtudtuk: egy közelben praktizáló fogorvosnak egy tömést kellett félbehagynia az áramkimaradás miatt.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A suzukisnak nem volt szerencséje
[/caption]

Majsa határában, a félegyházi úton a közúti forgalmat is le kellett állítani, mert kidőlt egy villanyoszlop és a vezeték az úttestre került. A kiérkező kiskunhalasi tűzoltók egy rúd segítségével, egy darabig kézzel tartották a vezetéket, hogy a járművek áthaladhassanak alatta, de a nagyobb járművekkel vissza kellett fordulni.

A sportpálya mellett is egy leszakadt vezetéknél kellett közbeavatkozniuk a tűzoltóknak, akik az ottani nyárfákról is eltávolították a veszélyes ágakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!