Kék hírek, bulvár

2012.05.04. 16:57

Zsebesek fosztogatnak a kecskeméti állomáson

Egy olvasónk hívta fel arra a figyelmet, hogy Kecskeméten, a buszpályaudvaron három zsebtolvaj fosztogatja az utazókat.

Zsámbóki Dóra

– Amikor egy kocsiállásnál összegyűlnek az emberek, bemegy az egyik a tömeg közepére, kiveszi amit tud, majd kiadja a hátul lévőnek. A harmadik társuk csak figyel – osztotta meg tapasztalatát olvasónk, aki több lopásnak is szemtanúja volt.

– Ha rendőr jön, egyből eltűnnek – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében, melyben arra is kitért: hiába látják többen a lopásokat, szólni senki sem mer.

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője megkeresésünkre elmondta: a zsúfolt helyeket fokozottan ellenőrzik a - gyakran civil ruhás - járőrök. Mint a szóvivő rámutatott: zsúfolt helyen érdemes az értékeinket egy zárható táskában magunk előtt tartani, illetve csak annyi készpénzt tartani magunknál, amennyire feltétlenül szükségünk van.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad a bankkártya PIN kódját a kártya közelében tárolni. – Ha valaki bűncselekményt lát tegyen bejelentést a rendőrségen – kérte a szóvivő, aki elmondta: munkájukat nagyban segíti ha a szemtanúk személyleírást tudnak adni a zsebesekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!